Chiang Mai and changing plans!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Dieuwke
15 Juli 2009 | Thailand, Chiang Mai
Eerst willen we jullie vertellen dat onze plannen welgeteld een uur naar onze vorige blog zijn veranderd. Toen zaten we nog in dubio, inmiddels weten we waar we na Chiang Mai heen gaan, we gaan naar Maleisie! We hebben de tickets geboekt en we vertrekken de 21ste naar Kuala Lumpur. Daar zullen we 1 of 2 dagen verblijven en zullen we doortrekken naar de eilanden aan de oostkust, met een tussenstop ergens. 5 Augustus vliegen we weer terug naar Bangkok. (dit was 10 euro.) In Bangkok blijven we twee dagen en willen we nog ergens een dagtocht naar maken, waarschijnlijk naar Kanchaburi. Hier is een waterval van 7 etages en de oude Birma spoorlijn.
Dan zullen we jullie nu even bijpraten over wat er de afgelopen dagen allemaal is gebeurd! Een heleboel namelijk. Dinsdag zijn we namelijk naar het Tiger Kingdom geweest!! (De grote droom van Dieuwke.) We werden erheen gebracht door een taxi die we deelden met twee jongens uit Nederland, uit het oosten des lands. Aangekomen bij het Tiger Kingdom hebben we eerst rondgelopen en bij de kooien gekeken en vervolgens zijn we bij jonge leeuwtjes de kooi ingegaan! Deze hebben we een kwartier lang geknuffeld en geaaid. Daarna gingen we door naar de Big ones! De grote tijgers. Hier moesten we nog voorzichtiger zijn maar als we ons aan een aantal regels hielden, zoals niet aan de kop en voorpoten zitten en van achteren naar ze toe gaan, dan kwam het goed. We mochten zelfs met ons hoofd op de rug van de tijgers liggen! Dit was een hele bijzondere ervaring!
Na het Tiger Kingdom gingen we door naar een Snakefarm, die daar in de buurt zat. Hier kregen we een klein slangetje in onze handen die we al snel om onze nek en in ons haar legden! Het was erg grappig om de slang te voelen lopen. Na een paar minuten begon er een slangenshow waarin de slangen werden opgefokt (gepest) en dan gezoend (bah)! Tijdens deze show mochten we naar voren komen en legden de slangenhouders een python in onze nek! Die zijn nog best wel zwaar. Na de show aten we samen met onze taxigenoten een ijsje.
We gingen door naar de derde farm van die dag. Een monkeyschool. Oorspronkelijk worden de apen opgeleid om de kokosnoten uit de bomen te plukken, echter het was nu een hele show die wij vooral zielig vonden voor de apen. Verder zaten de apen aan korte kettingen en in kooien, na 17uur mochten ze hieruit volgens de bordjes. Toen we weg wilden gaan, werd ons gevraagd of we een klein aapje wilden vasthouden, dit wilden we en zo kregen wij en de andere twee jongens een aapje vast die ongeveer op onze hand paste! Super schattig, maar wel zielig te weten wat voor toekomst hij of zij tegemoet gaat!
's Avonds liepen we langs een tempel waarnaast werd gepingpongd. Toen wij heel even keken werd ons gevraagd mee te doen. Al snel stonden we met vier Nederlanders en een Thai rond de tafel te spelen! Helaas werd Nederland niet zo goed vertegenwoordigd door ons en hebben we van de ongeveer 30 potjes er maar 2 van de Thai gewonnen. Hij oefende dan ook elke dag. Voordat we weg gingen kwam er nog een monnik langs, die ons melk uit Friesland (frieslandfoods!) en kleine broodjes bracht. Hoewel de monniken moeten bedelen om hun eigen eten en drinken omdat ze niets mogen kopen, zijn ze wel vrijgevig!
Later die anvond hebben we met z'n allen gegeten bij Pat's, hier heeft Eva zich de hele avond vermaakt met een houten kubus die maar op een manier in elkaar te zetten was! Uit eindelijk lukte het haar en Pat vond dit zo grappig dat Eva er een gratis kreeg (die ze meteen sloopte... ze kreeg er nog een, die tot nu toe nog heel is). Tijdens het eten hadden we nog een Australier aan tafel uitgenodigd waar we de hele avond gezellig mee hebben zitten praten.
Woensdag hebben we een paar tempels in de stad gezien, maar omdat deze allemaal op elkaar lijken, hebben we besloten een tempel op een berg te bezichtigen. Na afgezet te zijn door een tuktukman, zijn we er uiteindelijk gekomen. Hier maakten we onze eerste echte tropische regenbui mee (van 10 tot 20 minuten) en hebben we meegedaan met de monniken en nonnon (als enige westerlingen, de rest keek immers alleen maar toe) met een ceremonie ter ere van Buddah. Een non hielp ons te doen wat we moesten doen om niemand te beledigen. Het was heel bijzonder om dit zo mee te mogen maken!
Morgen gaan een jungletrekking doen van drie dagen en twee nachten.. Jullie horen wel hoe dat was als we terug zijn in de bewoonde wereld, want in de jungle zijn we even niet bereikbaar!
Heel veel liefs vanuit een groen internetcafe!
15 Juli 2009 - 18:05
Emma:
Suc6 in t Jungle! Leuke verhalen!
x emma -
16 Juli 2009 - 10:14
Henk:
Deeske, het klinkt echt super gaaf! Ben echt jaloers als ikdit allemaal zo lees, ik denk dat je na deze reis verslaafd zal zijn aan dit soort ervaringen dus dan kan t niet anders dan dat we samen ook nog zo iets gaan doen! Toch?! haha...
Veel plezier in de jungle schatten!
Kus kus en lieve liefs,
Henkie -
16 Juli 2009 - 10:17
Leonie:
Wow super gaaf jonge leeuwtjes knuffelen en tijgers en slangen aanraken enzo...! *is jaloers* Echt onwaarschijnlijk wat jullie allemaal meemaken :D
Veel plezier in de jungle :p -
16 Juli 2009 - 16:17
Renske En Roland:
voor het eerst je verhalen allemaal gelezen. Geweldig veel meegemaakt al. Heel herkenbaar. Ben helemaal niet jaloers hoor ( ha ha). Wij zitten op dit moment in de usa bij onze oom Adri. Even bijkomen en dan beginnen we aan onze trip.
Jullie nog heel veel plezier in alle prachtige landen , die jullie nog gaan bezoeken en we houden contact.
liefs Ro en Rens -
26 Juli 2009 - 19:39
Marco:
Hey Dieuwke, veel plezier nog de rest van de dagen in Maleisie. Ik wou dat ik nog in Azie was...... -
26 Juli 2009 - 19:39
Marco: